Hayatın İçinden Haberler 1
HABER

Seyreltilmiş eğitim nasıl olacak?

Genel | Haber | News

HAYATIN İÇİNDEN HABERLER

Kontenjan % 40 arttı ama sınıfların sayısı artmadı

"4 metrekareye 1 öğrenci için yer yok"

Gümüşlük Haber Ajansı (GHA) - 21.08.2020 - Seyreltilmiş eğitim nasıl olacak?

21 Eylül'de açılacağı açıklanan okullarla ilgili sorular var. Lise 1'lerde artan öğrenci sayısına karşın aynı kalan derslikler, "Seyreltilmiş eğitim nasıl olacak?" sorusunu akla getirdi.

Devlet okullarının kalabalıklığı, derslik sayısının yetersizliği, sosyal mesafeyi korumayı ve “seyreltilmiş eğitim” uygulamasını çok zorlaştırıyor. Özellikle bu öğretim yılında lise birinci sınıfa başlayacak öğrenci sayısının çokluğu büyük bir sorun olarak çözülmeyi bekliyor.

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım

İşte o sorular;

. Öğrenci sayısı arttı sınıf sayısı artmadı
. 4 metrekareye 1 öğrenci için yer yok
. Kontejnan % 40 arttı ama sınıf yüzölçümleri değişmedi
. İnterneti olmayan öğrenciler ne yapacak?
. Tableti olmayan öğrenciler ne yapacak?
. Bilgisayarı olmayan öğrenciler ne yapacak?
. Hijyen için eleman sayısı ne olacak?

Cumhuriyet'de yer alan habere göre, Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, lise düzeyinde sosyal mesafeyi ayarlamak için 4 metrekareye 1 öğrenci düşecek şekilde uygulamaya geçilmesinin bu dönem imkânsız olacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

Eğitim

Seyreltilmiş eğitim nasıl olacak?

Çünkü bu yıl liseye geçen ve LGS’ye giren öğrenci sayısının fazlalığı sebebiyle hem sınavla öğrenci alan hem de sınavsız okulların kontenjanları yüzde 40 kadar artırıldı. Ancak bu artış için yeni sınıflar yapılamadı.

Bu yıl lise 1 düzeyindeki sınıflarda öğrenci sayıları 40-45 olacaktır. Bu kadar kalabalık bir sınıfta “seyreltilmiş eğitim” uygulanabilmesi için öğrencilerin en az üç grup halinde okullara alınması gerekecektir. Bunun uygulanması ise bina sıkıntısı nedeniyle zor olacaktır.

Ayrıca ülkemizdeki resmi okulların yüzde 25’inde ikili eğitim yapılmakta iken bu okulların seyreltilmiş uygulamaya geçmesi imkânsızdır.

İnterneti olmayan ya da yetersiz olanlar ile tablet-bilgisayar-TV gibi teknolojik yoksun öğrencilerle ilgili bugüne kadar atılmış somut bir adım henüz olmadı. Okulların hijyen şartlarını sürekli olarak sağlamak için de zaten yetersiz olan okullardaki hizmetli sayısının 2-3 katına çıkarılması gerekmektedir.

ETKİNLİK TABLOSU

Muğla ili ve ilçelerindeki tüm etkinliklere ulaşmak için lütfen  →  burayı tıklayın.

TAGS;

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım

Milli Eğitim Bakanlığı

Hayatın içinden haberler