Ayın Röportajı
RÖPORTAJ

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan'dan çok özel açıklamalar

Muğla | Röportaj | Interview

AYIN RÖPORTAJI

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan röportajı

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan

Gümüşlük Haber Ajansı (GHA) - 15.08.2019 / CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan'dan çok özel açıklamalar...

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan'la Gümüşlük Rehberi olarak çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Karahan'ın Yalıkavak eski çarşı içinde yer alan iş yerine sürpriz bir ziyarette bulunduk. Alıştığımız takım elbise, kravat kıyafeti yerine spor giysilerle yakaladığımız Karahan bizi kırmayarak röportaja katıldı. Bakın Karahan neler söyledi neler.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan 2

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan (Fotoğraf: Yalçın Çakır)

Söyleşinin videosu yayında. Dİleyenler aşağıdan izleyebilir.

VİDEO;

İşte o röportaj;

Bodrum'da herşey çok güzel olmaya başladı...

"6-7 ay sonra çok başka şeyler konuşacağız. Ve Bodrum'da herşey gerçekten çok güzel olmaya başladı. Ben Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız örgütle uyumlu şekilde götürdü. Ve devam eden süreçte seçim kazanıldı. Kazanılana kadar bir hikayesi var. kazanıldıktan sonra da beklenti, bunlar yine birbirine girer idi. Öyle birşey yok. Hiç bir şekilde yok. Konuşarak, ortak akılla devam ediyoruz."

Bu seçim örgütün kazandığı bir seçimdir

"Bu seçim örgütün kazandığı bir seçimdir. Ve net bir mesaj, hiç bir köklü aile, hiç bir köklü sülale, 'benim 40 bin oyum var, benim 30 bin oyum var, ben şöyleyim, ben böyleyim' diyen isimleri gördük. Örgütsüz olarak herkes zayıf ve güçsüzdür."

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan 3

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan (Fotoğraf: Yalçın Çakır)

Ders alınması gereken bir seçim bu

"Ders alınması gereken bir seçim bu. Özellikle Muğla özelinde. Bodrum özelinde de gerçekten... Seçime 28 gün kala bizim araçlarımızda - binalarımızda başka bir resim vardı. Onları çıkarttık, yeniden araçları binaları giydirdik. 22-23 günde kazanılmış bir seçimdir bu. Ve bütün anketlerde bana gelen bilgi şu, en az 4-5 bin oy geriden başladığımız durumdu, pozisyondu. Ve biz 11 bin oy farkıya bitirdik bu seçimi. Bodrum halkının, örgütün, belediye başkanının seçimidir. Bu anlamda çok anlamlı, çok değerli..."

Büyükşehirle uyumlu bir süreç devam ediyor

"Kasım'ın ilk haftasında Turgutreis arıtmanın temeli atılıyor. Kasım'ın yine ilk haftasında otogarın ön teslimi yapılacak. Katı atıkla ilgili muazzam bir süreç yürüdü. 18-20 aya kadar Torba tahliye olacak, orası ağaçlandırılacak. 7-8 ay sonra çok başka şeyl konuşacağız dedim, bunların hepsi bütçeleriyle hazır."

Belediyemiz muazzam bir mali disipline girdi

"Belediyemiz muazzam bir mali disipline girdi. Burada rakamları söylemek çok doğru değil ama, 3 aydır Gıda A.Ş. düzenli olarak maaşları ödüyor ve personelimiz promosyon aldı. Dışarıya çok ciddi esnaf, tüccar ödemeleri yapıldı. Bir mali disiplin içerisinde bu işler yürüyor."

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan (Fotoğraf: Yalçın Çakır) 4

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan (Fotoğraf: Yalçın Çakır)

Bu seçimde algı ve anketler değil örgüt kazandı

"Bu seçimde algıyla, anketlerle kendine pozisyon alanlar kaybetti. % 60 anketleri genel başkanın önüne götürmüşlerdi. Bir başkası 55'leri götürdü. Biz 'örgüt' dedik. Örgüt kazanacak. Ve kazandık. Bizim artık sahada, mücadele eden bir örgütle bunu kalıcı hale getirmemiz lazım."

Bin 600 kişiyi İstanbul'a götürdük

"Bin 600 kişiyi İstanbul'a götürdük. Bir kısmı orada kaldı. Bir kısmı geldi. Bu çalışmamız 19 Haziran'daki ZDF televizyonu ana haberlerinde 6 dakikalık sayın Ekrem İmamoğlu programında 2.5 - 3 dakika ilçe örgütümüz yer aldı."

Genel başkanımız herkesi bir arada tuttu

"Genel başkanımız refandum süreci ve Adalet Yürüyüşü ile başlayan süreçte herkesi bir arada tuttu. Konu şuydu, 'Bir arada kardeşçe yaşamak.' "

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan (Fotoğraf: Yalçın Çakır)

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan (Fotoğraf: Yalçın Çakır)

Halil Karahan kimdir?

1967 yılında Giresun'da doğdu. 1970 yılından bu yana Bodrum'da yaşıyor. 1987 yılından bu yana aktif siyasetin içinde. Gençlik kolu başkanlığı, belde başkanlığı, il ve ilçe delegesi, seçim kurulu başkanlığı, seçim komisyonları üyeliği, ilçe sekreterliği, ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. Babası SODEP kurucularından. Annesi Bodrum'un sosyal demokrat tek kadın ilçe başkanı.

TAGS:

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan

CHP Bodrum

Seçim haberleri