Yalçın Abi ne yapacaksın?

Neredeyse bir yıldan fazladır bu web sitesinde köşe yazısı yazmıyorum. Sebepleri farklı. Gündemin saçmalığı, gündemin tekrarlılığı, insanların ne yapsak da olmuyor bezginliği, masabaşı klavye kahramanlarının arsızlığı, çok bilmişliği vs.. Vs... Ancak sorular birikti. Ben de yeniden yazmaya karar verdim. İşte bana yöneltilen, "Yalçın Abi ne yapacaksın" soruları ve yanıtları... Önce "Gümüşlükspor" ile ilgili sorulara yanıtlar. Bir sonraki yazıda Flash TV'nin yayın hayatına dönmesi ve benim ekran maceramla ilgi soruları yanıtlayacağım.

Yalçın Abi'ye sorulan sorular ve yanıtları...

- Abi Gümüşlükspor'a ne oldu? Ne olacak?

"Bir ihtimali daha kalmayanlar"

... Sevgili dostlar güveninize, samimiyetinize teşekkür ederim ancak öncelikle belirtmek isterim ki ben Gümüşlükspor yönetiminde değilim. Ben gazeteciyim. Gümüşlüksporumuzla 3 sezon içsaha ve deplasman maçlarına gittim. Bu sayede çok güzel insanlar tanıdım. Muğlamızın amatör futbol liginde takımı olan ilçelerinin tamamını gezme, görme, konaklama, yeni dostlar kazanma şansı yakaladım.

Gümüşlükspor'la tanışmam 2017 yılında Bodrum Belediyesi Gümüşlük sahasındaki maçları takip etmem ve bunu Gümüşlük Rehberi internet sitesinden yayınlamaya başlamamla oldu. Bir yandan da ekrandaki Yalçın Abi popülerliğinden kaynaklanan selamlaşmalarla dostluklar gelişti. Bir gün kulüp başkanı Ahmet Faik Karakaya'nın, "Abi deplasman maçlarına da gelsene. Seni biz misafir edelim" demesiyle deplasman maceramız da başladı.

Kadrolar değişti, teknik direktörler değişti, oyuncular değişti her değişim yeni yeni dostluklara kapılar açtı. Takım otobüsüyle yapılan yolculukları, soyunma odalarındaki hüzün ya da sevinçleri, bir amatör takımın nasıl ayakta kaldığı gözlemlerimi gazetecilik hafızama kaydettim. Kimi mezara da benimle beraber gidecek anlar, anılar oldu. Kimileri de ilerde yazılmak üzere günlüklerime not edildi. Ama neler var, neler?

2019 sezonunda takım 7 puan farkla şampiyonluğa koşarken korona belası çıktı. Pandemi kuralları gereği ligler tatil edildi. Başta bu kulüp için maddi manevi tüm varlığını ortaya koymuş güzel insan sevgili kardeşim Nejat İşler olmak üzere kupa kaldırma heyecanıyla yanıp tutuşan herkesi pandemi çarptı.

Oysa ne güzel de ilerlemişti kulüp şampiyonluğa. Teknik Direktör Hüseyin Öztemiz, yardımcıları, futbolcular dahil herkesin hayali müthiş ve mükemmel bir organizasyonla şampiyonluğu kutlamaktı. Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıkmak, orada da kupayı kaldırmak ve profesyonelliğe adım atmak hedeflerine kitlenmişken herşey hayal oldu gitti. Sonra o hayaller de tek tek kurudu, çürüdü, yok oldu. Takım dağıldı. Saha kaderine terk edildi.

Sahaya ne oldu?

Maçlar yasaklanınca Bodrum Belediyesi Gümüşlük Sahası da boşa çıktı. Ve pandemi sürecinde insanlar kişisel spor amaçlı kullanmaya başladılar sahayı. İyi de oldu. Koşacak, yürüyecek, bisiklete binecek özel alanları, yolları olmayan bu mahallede; insanların kenarında koşup tur atacakları, çocuklar ve gençlerin doyta doya top oynayabildikleri trafikten ve kalabalıklardan uzak bir alan çıkmıştı ortaya. Ama bununla birlikte önce kapılar kırıldı saha tesislerinin sonra camları. İçinde ne varsa ortaya saçıldı. Alan alacağını aldı; forması, şortu, topu, davulu, ses sistemi, çatısı, sobası, bayrağı, hatta cansız mankenleri bile yok oldu tek tek. Antreman malzemeleri birer ikişer ortaya saçıldı. Taşınabilir kaleler ve direkleri çürüdü, yıkıldı, çöp oldu!..

Sahayı çevreleyen demirler, tel örgüler çürüdü sonra. Çimler kurudu, küf ve kurt bağladı. Hortumlar bile parçalandı. Geceleri domuzların doluşup eşelediği saha yok oldu, bitti. O kükreyen tribün ve tam karşısındaki taraftarların yaptırdığı, törenle açılan Küçük İskender Tribünü bile kaderine terk edildi. Yazar Latife Tekin, Oyuncu ve yazar Nejat İşler, şair Akif Kurtuluş'un da hazır bulunduğu bir törenle açılmıştı o çok anlamlı tiribün.

Peki neden?

Saha Bodrum Belediyesi'ne ait. Kulüp yönetimi defalarca belediyeye gitti, geldi. Belediye de bir kaç kez sahaya gitti, geldi. Hatta Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bile geldi sahaya. Ellerinde koca koca planlar, yardımcıları, kulüp yöneticileri konuştular, planlar yaptılar. Sonra TFF yetkilileri geldi. İnceledi, baktı, BAL'a uygun mu diye raporlar tuttu ve gitti.

Sonuç...

Tarihinde ilk kez Süper Amatör Küme şampiyonluğu yaşayan bu takım, takımı buralara getirenler ve taraftarlar ne kupa gördü ne de bir şampiyonluk kutlaması. Gümüşlük ve Bodrum'a asılan 3 bayrak anılarımızda şampiyonluk meşalesi olarak yer etti, hepsi bu!.. E, doğal olarak benim de hazırladığım Gümüşlükspor Belgeseli'nin (Bir İhtimali Daha Olanlar) final sahnesini çekemeden kadro dağıldı yani. Belki de o belgeseli, "Bir ihtimali daha kalmayanlar" adıyla yeniden kurgularım, kim bilir!..

E yani...

Yanisi şu sevgili dostlar, Gümüşlükspor Kulübü yöneticilerinin BAL'a katılıp mücadeleyi sürdürebilmesi için gerekli olan maliyeti kaldıracak sponsorluk girişimleri ne yazık ki tüm iyi niyetli çabalara rağmen olumlu sonuçlanmadı. Bodrum, Antalya, İstanbul merkezli pek çok girişimde bulundular. Ama olmadı. Sezon başına yaklaşık 2-3 milyon TL'lik bir harcamaya (transferler, kamp, konaklama, personel giderleri, yol masrafları, malzeme, gıda, beslenme, kalıcı konaklama, pirimler vs...) kimse ama hiç kimse yanaşmadı. Hatta iddialara göre bazı menajerlerce verilen sözler de tutulmadı. Bir ihtimal daha vardı o da "Bodrum'u temsil edecek bir takımın BAL'da olmasının gururunu Bodrum Belediyesi yaşamak ister mi" diye. O da olmadı... İşte bu nedenle, "Bir ihtimali daha kalmayanlar" son ana kadar uğraştıktan sonra hem de son gün BAL'a katılmama kararı aldı. Ve lige katılım ücreti yatırılmadı. Yani yatırılamadı değil, yatırılmadı.

Sözün özü; "kupa da yok, saha da yok, takım da yok..."

Saha yeniden canlanıyor

Tüm bunlar olurken Gümüşlükspor'un maç ve antreman yaptığı saha da Bodrum Belediyesi tarafından İzmir merkezli bir futbol okuluna tahsis edildi. En azından sahayı kullanmaya başlayanlarca bize bu açıklama yapıldı. Yazdık, haber yaptık bir yalanlama da gelmedi Bodrum Belediyesi'nden. Sevindirici olan hiç değilse saha kurtuldu. Şimdi düzenli olarak bakımı yapılıyor. Gümüşlükspor'dan geriye kalanlara sahip çıkılıyor. Çimler yeşillenmeye başladı. Tesis binasının temizliği, bakımı sağlandı, kırığı, döküğü tamir edildi.

Ama bir de not;

Bu günlere de öyle şıppadanak gelinmedi. Çok önemli, çok özel detaylar da var bu sürece dair yazmadığımız. Herşeyden haberimiz var ama geçmiş olsun bu saatten sonra. Yazmanın da başta kulüp olmak üzere kimseye bir yararı yok. Bu da biline..

Bir sonraki yazımda son zamanlarda bana en çok yöneltilen, "Abi Flash TV açılıyormuş, dönecek misin?" sorusunun yanıtını vereceğim ve ekranlardaki "reality şov furyası"na dair görüşlerimi paylaşacağım.

Görüşmek dileğiyle.

25 Eylül 2021 / Gümüşlük

HOSTING

Natro Host

QR KOD

Sabim - Sinan Sert

ANA SPONSOR

Sabim - Sinan Sert