Ahmet Aras'ın performansı...

Ben bu yazımda CHP'nin Bodrum Belediye Başkan adayı Ahmet Aras'ın performansını ele alacağım. Hani yazının başında dedim ya; "kısa zamanda büyük işler başardı" diye işte bana göre nedenleri...

Ahmet Aras'ın performansı...

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Ahmet Aras kendisinden kaynaklanmayan nedenlerle biraz geç de olsa sahaya çıktı. Partisinin aday tanıtım toplantısında heyecanlıydı, FOX TV'deki canlı yayında hazırlıklı, mahalle ziyaretlerinde iyiydi. Konacık'daki ilk mitingindeyse karşımızda; kürsüye alışmış, yapacaklarına inanmış, güçlü ve kararlı bir Ahmet Aras vardı. Yani Aras, "kısa zamanda büyük işler başardı."

Şimdi de bu tanımlamamın gerekçelerini açıklayayım.

Bunca yıllık meslek hayatımda çok usta politikacılar da gördüm, herşeyi eline yüzüne bulaştıran acemiler de. Çok iyi hatiplerle de karşılaştım, höt-zört etmekten başka bir şey bilmeyen darbecileri de izleyip yazmak zorunda kaldım.

Ecevit, Demirel, Türkeş, Erbakan, Evren, Özal, Akbulut, Yılmaz, Mumcu, Dalan, Sunalp, Tibuk, Calp, Gürkan, Türk, Göymen, Perinçek, Esener, Veziroğlu, Baş, Cindoruk, Karayalçın, İnönü, Çiller, Ağar, Uzan, Kutan, Güzel, Baykal, Gül, Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu, Uras, Demirtaş ve diğerlerinin mitinglerini de izledim, günlerce süren yurt gezilerinde yakın ya da uzak ortamlarda bir araya da geldim.

Kimileriyle içki masalarına da oturdum, kimileriyle dostluklarımız; mezara kadar sürecek, sır kalacak anılarla doldu. Kimileri kızdı yorumlarımıza üstümüzü çizdi. Kimileri kızsa da olgunlukla karşıladı yazdıklarımızı, haberlerimizi, izlenimlerimizi.

Şimdi...

Hiç kimse anasından usta politikacı, hatip ya da yönetici olarak doğmuyor. Parti örgütlerinde pişe pişe gelenler başkadır. Tepeden inmeler bambaşka!.. Bir de, "yahu bu adam/kadın bugüne kadar neredeymiş" dediklerimiz çıkıyor ara sıra. Allah hepsinin yolunu açık etsin. O yol vatandaşa hizmet yolu ise başımızın üstüne. Yok, o yol kişisel çıkar yoluysa cehennemin dibine...

Ben bu yazımda CHP'nin Bodrum Belediye Başkan adayı Ahmet Aras'ın performansını ele alacağım. Hani yazının başında dedim ya; "kısa zamanda büyük işler başardı" diye işte bana göre nedenleri...

İlk izlenim: "Dinamik, genç, güven veren, şaşırtmayacağını umduğunuz bir kişilik..."

Tanınırlık; "Çok fazla değildi. Lokalde, yerelde, yakın çevresinde tanınan ve bilinen bir isimdi. Hatta Bodrum CHP'nin 8 aday adayı içinde adı en az telaffuz edilenlerden biriydi halk arasında. İyi ki de öyleymiş. Çünkü gittiği her mahallede, toplu konut alanında, esnafın arasında merakla, dikkatle dinleniyor, izleniyor. Ayrıca geçmişinde ofsaytleri olmadığından bir etkinlik öncesi öncü kuvvetlerin gelip de rötuş yapmasına, cila atmasına, halkın 'ama'larına yanıtlar aramasına gerek kalmıyor..."

Vatandaşla temas; "Vücut dilini hızla geliştirdi. Elini, kolunu nereye koyacağını düşünmekten söyleceklerini unutmuyor. Açık sözlü. Bir soruya yanıt verirken gözlerini kaçırmıyor, lafı dolandırmıyor. Bilmediği birşey varsa 'inceleyeceğim' diyebiliyor. En önemlisi de yapmacık değil... Ters bir soru da kızmıyor, ağzı-burnu yamulup, suratı asılmıyor. Hatta başka bir siyasi yapıyı desteklediği belli olan vatandaşa bile sabırlı ve hoşgörülü yanıtlar veriyor. Daha da önemlisi, Bodrum'u çantada keklik gören zihniyetlerin suratlarına yansıyan umursamazlık ve ukalalıkda davranmıyor. Önemsiyor... Bu iyi, çok iyi..."

Projeleri; "Şimdi burası önemli. Kürsü konuşması başkadır, vatandaşla yüzyüze soru-yanıt konuşmaları bambaşka. Özellikle semt ziyaretlerinde anlattıklarını not aldım. Ve şuna baktım, 'Aras'ın gündemindeki Bodrum sorunlarıyla vatandaşın gündemindeki Bodrum sorunları örtüşüyor mu?' Evet, örtüşüyor. Ya aday olduğu ilçenin sorunlarına çok hakim ya da danışmanları ve belediye meclis üyesi adayları iyi bilgilendiriyorlar Aras'ı. Her iki durumda da (seçidiği takdirde) en temel sıkıntılar olan altyapı, ulaşım, trafik, yapılaşma, çevre, eğitim, sağlık, sokak canlıları konularını çözerse o da yürür gider, Bodrum'da..."

Stres/heyecan; "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kürsüde olduğu aday tanıtım toplantısında çok heyecanlıydı. Olsun... Dürüst olsun, samimi olsun, namuslu olsun, hizmet etmek için çalışsın, çabalasın yeter. Hem o heyecan özünde bir masumiyet taşıyorsa daha da iyi. Ayrıca Bodrum gibi bir yere aday gösterilmek de heyecanlanılmayacak gibi değildir yani. Ama o heyecanını aştığını da televizyon canlı yayınında, radyo programında, kürsüde ve sokakta gösterdi... Dilerim bu samimiyet ve tavrını hiç kaybetmez, olumsuza/yanlışa doğru evrilmez."

Kadro; "Ahmet Aras'ın seçildiği takdirde ele alması gereken en önemli konulardan birisi kadro. Önceki yönetimin gerçekten konularına hakim, uzmanlaşmış, işini iyi ve dürüst yapan, ilçesine, mahalle ve bölgesine hakim yöneticileri koruyacağını umuyorum. Yeni kuracağı kadroda da arkadaş, eş, dost, partili tavsiyesiyle değil de liyakata, eğitime, uzmanlığa önem verirse çok başarılı olacağını düşünüyorum."

Yani son not, Ahmet Aras, "kısa zamanda büyük işler başardı."

Şimdilik bu kadar. Seçime kadar zaman kalırsa diğer adaylar hakkındaki görüşlerimi de sizlerle paylaşacağım.

Unutmadan;

Tüm adaylara başarılar dilerim. Halka kendisini ve kentini en iyi anlatan, inanan ve inandıran aday kazansın. Bu bir yerel seçim. Bize yerelde hizmet verecekleri seçeceğiz. Mutlaka sandığa gidin. Oyunuzu kullanın.

Hoşçakalın, dostça kalın.

YALÇIN ÇAKIR'IN DİĞER KÖŞE YAZILARI İÇİN TIKLAYIN